Δελτίο Τύπου/ Βράβευση Μαθητών

Ηράκλειο, 19 Νοεμβρίου 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Καπετανάκειο. Με χαρά υποδεχτήκαμε μαθητές που συμμετείχαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής. Η συμμετοχή τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων και εκπαιδευτικών ήταν σημαντική και δείχνει ότι υπάρχει η ανάγκη για δράσεις «που βγάζουν» την Φυσική από τα σχολικά εγχειρίδια και την τάξη και δίνουν την «μεγάλη εικόνα» της επιστήμης μας.

Ο κ. Παπάζογλου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υλικών περιέγραψε με εξαιρετικό τρόπο το «Φως» και την Φυσική γύρω από αυτό, αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε με την αξιοποίηση του σε εργαστηριακό επίπεδο. Πολλές από τις σημερινές εφαρμογές της Φυσικής έχουν αξιοποιηθεί στην τεχνολογία και έχουν βοηθήσει στην πρόοδο της ανθρωπότητας, ειδικά στον τομέα της επιστήμης υλικών. Ο κ. Καραδημητρίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, στην συνέχεια τοποθέτησε την Κβαντική Φυσική στα πλαίσια της σχολικής τάξης, κάνοντας μια ανασκόπηση των βασικών σταθμών στην εξέλιξη της κβαντικής επανάστασης και τονίζοντας τις βασικές ιδέες που την διέπουν. Κοινή πεποίθηση αποτελεί η αναγκαιότητα η Φυσική και η διδασκαλία της στο δημόσιο σχολείο να συνδεθεί με την Φυσική πέρα και έξω από τα σημερινά σχολικά εγχειρίδια, να συνδεθεί με την «μαγεία» της επιστημονικής μεθόδου και της επιστημονικής ανακάλυψης.

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, θα συνεχίσει μέσα από τις δράσεις του να προσπαθεί στην παραπάνω κατεύθυνση. Στο επόμενο διάστημα προκηρύσσεται ο επόμενος Παγκρήτιος διαγωνισμός κατασκευών Φυσικής που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Κρήτης. Καλούμε συναδέλφους να συμμετάσχουν και είμαστε στην διάθεση κάθε σχολείου της Κρήτης να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια εκλαΐκευσης της Φυσικής και ενημέρωσης μαθητών για την «Φυσική που δεν διδάσκεται».

Θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την στήριξη τους σε μια τόσο πετυχημένη εκδήλωση και βέβαια τα παιδιά και τις οικογένειες τους που βραβεύτηκαν και συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *