“ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ” – 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης διοργανώνει το 2ο Συνέδριο του με τίτλο «Φυσικής Δρώμενα». Το  Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την 18η Μαρτίου και την 19η Μαρτίου 2023. Στο  Συνέδριο επιδιώκουμε την συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και ερευνητών από τις σχολικές μονάδες και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κρήτης. Στόχος το Συνέδριο μας να γίνει σημείο συνάντησης των ερευνητικών τομέων της βασικής και εφαρμοσμένης Φυσικής με την σχολική τάξη, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό. Οι δύο βασικοί άξονες του συνεδρίου θα είναι «Η Φυσική στην Εκπαίδευση» και «Η Φυσική στην Έρευνα» ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ.

Ενδεικτικές κατηγορίες  εργασιών που μπορούν να παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων  είναι:

  • Κεντρικές ομιλίες – προφορικές εισηγήσεις (εκλαϊκευμένες προς το ευρύ κοινό)
  • Αναρτημένες ανακοινώσεις – πόστερ
  • Ερευνητικές εργασίες – δραστηριότητες ερευνητών ή ομάδων ερευνητών
  • Πειραματικές Διατάξεις
  • Καλές Πρακτικές στην διδασκαλία της Φυσικής

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων είναι η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκαν από τον ΣΥ.ΦΥ.Κ. οργανωτική και επιστημονική επιτροπή για να προετοιμάσει το συνέδριο. Οι επιτροπές θα διευρυνθούν με την συμμετοχή και άλλων συναδέλφων στο προσεχές διάστημα.

Οργανωτική Επιτροπή: Νικόλαος Τουμανίδης , Ιωάννης Αστρινάκης, Ιωάννης Πατσάκης, Θεμιστοκλής Τριβιζαδάκης, Δημήτριος Κοντουδάκης, Νίκολαος Αναστασάκης, Παναγιώτης Τουμπανιάρης, Ευαγγελία  Κούτρα, Μιχάλης Ορφανάκης, Γεώργιος Καζγκούτης, Ειρήνη  Δερμιτζάκη, Μαρία  Καλαθάκη, Γεώργιος Πρασιανάκης, Μανώλης  Πετρακακης.

Επιστημονική Επιτροπή: Φίλιππος Βαλλιανάτος, Γεώργιος Κιοσέογλου, Δημήτριος Παπάζογλου, Ιωάννης Ρεμεδιάκης, Ελευθέριος  Ηλιόπουλος , Ιωάννης Κομίνης , Αθηνά Γκινούδη , Μαρία Ελευθερίου, Ελευθέριος  Τζανής, Ιωάννης Σγουρός, Εμμανουήλ Γκαγκαουδάκης, Μιχάλης Καραδημητρίου.

Για την κατάθεση των προτάσεών σας υπάρχει σχετική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sfkritis.gr, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες στο προσεχές διάστημα.

Όποιος συνάδελφος – συλλογικότητα επιθυμεί να συμμετάσχει στο συνέδριο μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Νίκο Τουμανίδη (6948126858) ή στον κ. Μιχάλη Καραδημητρίου (6936697976) ή να στείλει email στον  ΣΥ.ΦΥ.Κ. : sfkritis@gmail.com.

Έτος ίδρυσης 2015

ΣΥΦΥΚ