ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΕΥΡΗΚΑ ΕΥΡΗΚΑ 2023»

To Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, o Σύλλογος Φυσικών Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, στο πλαίσιο της απονομής του Βραβείου Δημιουργικής Διδασκαλίας «Εύρηκα! Εύρηκα!» για το 2023, σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη δημιουργική διδασκαλία της Φυσικής, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μετά την απονομή του βραβείου θα ακολουθήσει πάνελ διαλόγου για την «Φυσική που δεν διδάσκεται και την θέση της Αστρονομίας στην Εκπαίδευση». Σκοπός της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους εισηγητές και το κοινό. Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οι μαθητές μας, που κοιτούν κάθε βράδυ τα αστέρια, έχουν την εκπαίδευση που μπορεί να τους κάνει πραγματικά εγγράμματους πολίτες με κριτική σκέψη; Έχει ο απόφοιτος Λυκείου όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κατανοήσει σε ένα πρώτο επίπεδο βασικές διεργασίες της Φύσης;

Συζητάμε και καταθέτουμε απόψεις και προβληματισμούς.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η βραβευθείσα για το 2023 κα. Σέβη Μαλάμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης Δρ. Μιχάλης Καραδημητρίου, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης κ. Παναγιώτης Παντζέκος. Την συζήτηση θα συντονίσει ο φυσικός, μέλος της επιτροπής του βραβείου “Εύρηκα! Εύρηκα!” κ. Μιχάλης Ορφανάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *