Παρουσίαση 3ου Διαγωνισμού Κατασκευών Φυσικής

Πραγματοποιείται και φέτος ο 3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής με συμμετοχή ομάδων μαθητών – καθηγητών από Γυμνάσια και Λύκεια. Στόχος του Διαγωνισμού η εξοικείωση των μαθητών με την πειραματική Φυσική, η σύνδεση των Νόμων  με την πράξη και την κατασκευή δικών τους ιδεών με την βοήθεια των καθηγητών τους.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μάϊου 18:00 – 20:30 στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Λ. Δημοκρατίας 12). Στα πλαίσια του Διαγωνισμού οι μαθητές θα εκθέσουν τις κατασκευές τους στο κοινό και  στα μέλη της επιτροπής κρίσης. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τις ομάδες μαθητών του 2ου Διαγωνισμού Κατασκευών που πρώτευσαν. Οι μαθητές  από το Γενικό Λύκειο Βιάννου και το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου θα παρουσιάσουν την κατασκευή τους που διακρίθηκε στον περασμένο Διαγωνισμό για την πρωτοτυπία, την σωστή τεκμηρίωση και την γενική εικόνα της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Κρήτης κ. Νίκου Κυλάφη με θέμα: «Μάυρες Τρυπες – Από το μαθηματικό κατασκεύασμα στην Φωτογράφιση». Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό και αφορμή της είναι η πρόσφατη φωτογράφιση για πρώτη φορά μιας Μαύρης Τρύπας από ομάδα ερευνητών. Από την γενική θεωρία της σχετικότητας και την πρόβλεψη

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και γενικότερα πολίτες με ενδιαφέρον στις θετικές επιστήμες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μας, καθώς είναι μια ωραία ευκολία να έρθουν σε επαφή με μαθητές που δημιουργούν έξω από τα στενά όρια των προγραμμάτων σπουδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *