Ορθολογική σκέψη & ο ρόλος των Φυσικών Επιστημών

Αναμφίβολα ζούμε σε μια εποχή που η πληροφορία ταξιδεύει με γρήγορες ταχύτητες με την χρήση του διαδικτύου, καθημερινά κατακλυζόμαστε από νέα κάθε φύσης και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για τις ζωές μας κάποιες φορές στην βάση αυτών των. Βέβαια η αξιολόγηση των πληροφοριών γύρω μας απαιτεί κριτική σκέψη καθώς η γραμμή ανάμεσα στο αληθές και το ψευδές ή το επιστημονικά ορθό και όχι είναι δυσδιάκριτες. Σε αυτά τα πλαίσια οι νέοι πολίτες του κόσμου μας, τα παιδιά μας, πρέπει να εξοπλιστούν με τα εργαλεία που θα τα βοηθήσουν στο «φιλτράρισμα» ανάμεσα στην αλήθεια και την «σκόνη» των πληροφοριών. Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι σημαντικός και οι θετικές επιστήμες με την μέθοδο που έχουν μέσα τους μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης με την υποστήριξη του ΕΚΦΕ Ρεθύμνου και υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου, διοργανώνει εκδήλωση – κύκλο διαλόγου στο Ρέθυμνο στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30 στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία» με τίτλο:

«Ορθολογική σκέψη και ο ρόλος των Φυσικών Επιστημών»

με καλεσμένους ομιλητές τον κ. Σταύρου Δημήτριο, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Π.Κ. με τίτλο ομιλίας «Φύση της Επιστήμης & κοινωνικοεπιστημονικά ζητήματα στην εκπαίδευση» και τον κ. Σαπουντζή Παναγιώτη, Μεταδιδακτορικό ερευνητή του ΙΤΕ, με τίτλο ομιλίας «Υπάρχει αντίδοτο για την ψευδοεπιστήμη και τον ανορθολογισμό;»

Μετά τις ομιλίες θα υπάρξει διάλογος με το κοινό και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα κεντρικά ζητήματα της εκδήλωσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *