Καλές Πρακτικές στην διδασκαλία/Πρόσκληση σε συνάντηση


Richard P. Feynman, ένας μεγάλος δάσκαλος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης διοργανώνει δικτυακή συνάντηση με τίτλο: Φυσική στην Δ/θμια Εκπ/ση: Συζήτηση πάνω σε πρακτικές διδασκαλίας που εφαρμόζονται στην τάξη”. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, 19.30 – 21.00, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Προσκαλούνται οι συνάδελφοι Φυσικοί που διδάσκουν την ύλη Γυμνασίου και Λυκείου (στο σχολείο ή ιδιωτικά), να συμμετέχουν παρουσιάζοντας δικές τους διδακτικές προτάσεις και σχέδια μαθήματος ή απλώς παίρνοντας μέρος στην συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν στην διδασκαλία της Φυσικής. 

Α. Στόχοι της συνάντησης.

Η διάχυση πρακτικών, η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η δημιουργία κοινότητας εκπαιδευτικών που προβληματίζονται πάνω στους τρόπους με τους οποίους περνάει η γνώση της φυσικής και ο αντίστοιχος τρόπος σκέψης, στα παιδιά.  

Β. Περιεχόμενο της συνάντησης.

Θα γίνουν 4 δεκάλεπτες παρουσιάσεις από τους συναδέλφους. Κάθε παρουσίαση θα ακολουθείται από σχετική συζήτηση. Επιπλέον,  θα γίνει μία σύντομη γνωριμία με τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης.

Γ. Παρουσιάσεις.

Θεματικές ενότητες:

  • Δυνάμεις
  • Ευθύγραμμες κινήσεις
  • Στατικός ηλεκτρισμός
  • Δυναμικός ηλεκτρισμός (κυκλώματα συνεχούς ηλ. ρεύματος)

Οι παρουσιάσεις θα είναι δομημένες σύμφωνα με το πρότυπο: 1. Στοχοθεσία 2. Υλοποίηση 3. Αποτίμηση.

Η διάρκεια τους δεν θα ξεπερνάει τα 10 λεπτά.

Είναι σημαντικό οι προτάσεις να έχουν ήδη υλοποιηθεί ώστε να είναι δυνατή η αποτίμηση τους και να αποτελέσουν έναυσμα για εποικοδομητική συζήτηση.

Τα αρχεία των παρουσιάσεων θα αποσταλούν στο e-mail του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης (sfkritis@gmail.com) σε μορφή pdf, powerpoint/presentation ή δικτυακής παρουσίασης.

Αν και ο αριθμός των παρουσιάσεων στην συνάντηση θα είναι 4, όλες οι προτάσεις που θα μας αποσταλούν θα αναρτηθούν στην σελίδα του συλλόγου ώστε να είναι διαθέσιμες αλλά και να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές συναντήσεις.

Δ. Συμμετοχή.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην συνάντηση:

https://tinyurl.com/sfkritis-td

Το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης καθώς και ο σύνδεσμος της θα ανακοινωθούν στην σελίδα του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης ενώ θα σταλούν και με e-mail στις διευθύνσεις που θα μας δηλώσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δημήτρη Κοντουδάκη (6993561451) και με τον Θέμη Τριβυζαδάκη (6974432896) ή να μας στείλετε email 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *