Η “Φυσική που δεν διδάσκεται” πάει σχολείο!

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης διοργανώνει και συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια σειρά δράσεων εκλαΐκευσης και διάχυσης της επιστήμης μέσα από ομιλίες, διαγωνισμούς και συνέδρια. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες, εκπαιδευτικοί, ερευνητές να βγάλουμε την φυσική από τα στενά όρια των αναλυτικών προγραμμάτων και να δώσουμε τόσο στους μαθητές μας, όσο και σε πολίτες με ευρύτερα ενδιαφέροντα την εικόνα μιας επιστήμης που μπορεί με απλό τρόπο να περιγράψει «τούτο τον κόσμο τον μικρό τον μέγα».

Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια  μας με τίτλο η «Φυσική που δεν διδάσκεται» περιλαμβάνει ομιλίες σε ζητήματα σύγχρονης Φυσικής από μέλη του Συλλόγου, προσαρμοσμένες για μαθητές όπως και ομιλίες πάνω σε ζητήματα έρευνας αιχμής από ερευνητές ή καθηγητές των ΑΕΙ της Κρήτης.  Από φέτος θα θέλαμε να δώσουμε μια νέα διάσταση σε αυτή την προσπάθεια βάζοντας την μέσα στις σχολικές μονάδες και κοντά στους μαθητές.

 Στα παραπάνω πλαίσια ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης θα μπορούσε σε συνεννόηση μαζί σας να οργανώσει μια ομιλία στο σχολείο σας με την συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των συναδέλφων εκπαιδευτικών πάνω σε ζητήματα Σύγχρονης Φυσικής (π.χ. Κβαντομηχανική, Στοιχειώδη Σωμάτια) και ζητήματα σύγχρονης έρευνας που θα ενδιέφεραν τους μαθητές. Στόχος οι μαθητές να δουν και την άλλη πλευρά της Φυσικής που δεν διδάσκεται ή που διδάσκεται σε ένα στενό πλαίσιο (όπως συμβαίνει με την Κβαντομηχανική στην Γ Λυκείου) και η αλληλεπίδραση με τους ομιλητές και τους συναδέλφους Φυσικούς της σχολικής μονάδας έξω από τα στενά πλαίσια του μαθήματος.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε οργανωτική και πρακτική διευκρίνηση και πρόταση πάνω στα παραπάνω πλαίσια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο sfkritis@gmail.com ή στα τηλέφωνα: 6936697976 (Μιχάλης Καραδημητρίου) και 6974432896 (Θέμης Τριβυζαδάκης).

Για τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν ως εισηγητές στην δράση μας μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXoxgVJPvIk9VGL4QKfr51ZYf8vGnox_OyH56andiwebM5Tw/viewform?usp=sf_link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *