Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής – Εκδήλωση

Στα πλαίσια του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Κατασκευών Φυσικής που οργανώνει ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, σας καλούμε σε ανοικτή εκδήλωση – έκθεση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση και αξιολόγηση των κατασκευών που μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ από όλη την Κρήτη θα εκθέσουν. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μάη και ώρα 19:00 – 21:00 στον χώρο του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου (Κηπούπολη).

Στο περιθώριο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μιχαηλίδη Παναγιώτη με θέμα «Επιστήμη Τεχνολογία & Κοινωνία».

Ο «Παγκρήτιος Διαγωνισμός Φυσικής» πραγματοποιείται με στόχο να αναδείξει την χρήση των νόμων της Φυσικής στην καθημερινότητα και την σύγχρονη τεχνολογία. Οι μαθητές μας με απλά υλικά και την βοήθεια των καθηγητών τους θα μας παρουσιάσουν κατασκευές βασισμένες σε θεμελιώδεις Νόμους της Φυσικής, ως μικροί «πειραματικοί» Φυσικοί. Οι κατασκευές των μαθητών θα είναι στην διάθεση του κοινού και οι μαθητές θα απαντήσουν στις απορίες τόσο του κοινού, όσο και της επιτροπής αξιολόγησης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *