Δελτίο τύπου – Μόνιμες προσλήψεις όπου νάναι, ότι νάναι!

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις εκκλήσεις μας, δεν προχώρησε σε καμία αιτιολόγηση των κατανομών των μονίμων προσλήψεων, αδιαφόρησε  στις επισημάνσεις μας και θεώρησε πολύ λογικό να μη δώσει καμία θέση στο νομό Ηρακλείου για Φυσικούς ενώ ο πίνακας κενών οργανικών θέσεων που ανακοίνωσε το ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου με την  13/12-05-2021 Πράξη του, όπως προκύπτει από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου  (http://dide.ira.sch.gr/new/apospasis/pysde210513b/) , διαπίστωσε και ανακοίνωσε 6 κενές οργανικές θέσεις Φυσικών και 11 Βιολόγων! Όμως οι οργανικές θέσεις Βιολόγων που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας είναι τελικά 21 ενώ των Φυσικών μηδέν!!!

      Το Υπουργείο αδιαφορεί για τις αποφάσεις των υπηρεσιακών του οργάνων σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκθέτει τα ίδια του τα όργανα (ΠΥΣΔΕ) και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκπαιδευτικά προβλήματα τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου, αφού οι Βιολόγοι θα κληθούν να διδάξουν Φυσική. Όπως φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί ότι στα βιολογικά τμήματα των Πανεπιστημίων η Φυσική διδάσκεται το πολύ  για  ένα εξάμηνο (κατά μέσο όρο 40 ώρες συνολικά). Φέρνει λοιπόν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Βιολόγους που θα διορίσει στο νομό Ηρακλείου διότι θα κληθούν να διδάξουν Φυσική, αφού οι ώρες Βιολογίας έχουν ήδη υπερκαλυφθεί.

          Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι οι μαθητές δεν θα διδαχθούν τη Φυσική όπως αρμόζει για την κατανόησή της.   

  Μόνο απροσμέτρητη άγνοια θα μπορούσε να οδηγήσει σε τόσο λανθασμένες κατανομές αφού δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα ευνοϊκής, από οικονομική άποψη, μεταχείρισης κάποιας ή κάποιων ειδικοτήτων, εις βάρος των μαθητών.

Κυρία Υπουργέ διορθώστε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το Υπουργείο σας έστω και την ύστατη στιγμή.

Ηράκλειο, 4 Αυγούστου 2021

3 σχόλια στο Δελτίο τύπου – Μόνιμες προσλήψεις όπου νάναι, ότι νάναι!

  1. Βιολόγος είμαι αλλά παραβλέπετe κάποια πράγματα. Κυρίως την ευθύνη λίγων τοπικών μόνιμων φυσικών που αντί να μείνουν να κανουν Φυσική στα σχολεία τους μετατίθονταν σε ώρες άλλων μαθημάτων, λες και δεν πειράζει. ;Eτσι έμειναν οργανικά κενά Φυσικής και είναι εύκολο να βρείτε σε ποια σχολεία πήγαν από τον πίνακα.
    Γεν.Λύκειο Αγ.Βαρβάρας
    Γ/σιο Τυμπακίου
    8ο Γ/σιο Ηρακλείου
    4ο Γ/σιο Ηρακλείου
    10ο Γεν. Λύκ. Ηρακλείου
    Αυτοί λοιπόν κάνουν πολύ β ανάθεση και δεν επιτρέπουν σε βιολόγους και άλλους να πάνε σε αυτά τα σχολεία για να πάρουν όλη την βιολογία. Υπήρξαν διαμαρτυρίες για να μην πάνε αυτοί οι φυσικοί σε άλλα σχολεία και να κόβουν θέσεις από άλλες ειδικότητες αλλά και οι ίδιοι έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν. Εκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τον εξής. Είτε ότι θα εμποδίσουν το διορισμό ειδικοτήτων που τους πήραν τις θέσεις είτε ότι θα διοριστούν οι άλλες ειδικότητες με βάση τις ώρες της περιοχής (αλλά και τις καλυμένες από φυσικούς ) και θα αναγκαστούν να πάνε να κάνουν την φυσική που άφησαν οι Φυσικοί. Τα οργανικά κενά μεταθέσεων και διορισμών σε μια περιοχή υπολογίζονται με τις ώρες α αναθεσης σε μια ομάδα σχολείων δια 20, ανεξάρτητα αν τις έχουν πάρει με β ανάθεση πρακτικά άλλες ειδικότητες, έτσι ώστε να γυρίσουν πίσω στην ειδικότητα από την οποία τις πήραν οι άλλοι με κάποιο τρόπο. ΚΑι ο τρόπος ήταν επιλογή των μονίμων. Η θα πάνε να κάνουν Φυσική οι Φυσικοί ή θα κάτσουν να κάνουν βιολογίες και θα στείλουν τους βιολόγους να κάνουν Φυσικές. Για μένα αυτό ήταν απόφαση των φυσικών και ευθύνονται οι μόνιμοι. Είχαν προειδοποιηθεί επαρκώς. ΔΕν θα τους κυνηγάμε κάθε μέρα.
    Επιπλέον αν δείτε λίγο καλύτερα έγιναν τοποθετήσεις και τα κενά.
    Τέλος τα οργανικά κενά τοποθετήσεων (που έπρεπε να ξέρετε ότι δεν είναι για διορισμούς) που άφησαν οι μόνιμοι φυσικοί στο τέλος για να κάνουν βιολογίες είναι 9, αν λάβουμε υπόψην και την δυνατότητα να κάνουν νομίμως β ανάθεση, ενώ των βιολόγων με το ίδιο ακριβώς νομικό πλαίσιο είναι 21.

    1. Καλημέρα σας και ευχαριστούμε για το σχόλιο σου. Δες την σημερινή μας επιστολή προς τις διευθύνσεις της Κρήτης.

  2. Μπορείτε να μας εξηγήσετε αναλυτικά τι ακριβώς έχει συμβεί με τα σχολεία που αναφέρετε στο σχόλιο σας
    Γεν.Λύκειο Αγ.Βαρβάρας
    Γ/σιο Τυμπακίου
    8ο Γ/σιο Ηρακλείου
    4ο Γ/σιο Ηρακλείου
    10ο Γεν. Λύκ. Ηρακλείου
    δηλαδή σε ποιούς Φυσικούς αναφέρεστε συγκεκριμένα, πόσες ώρες τους ανατέθηκαν επιπλέον(που όπως λέτε δεν θάπρεπε!) και πότε συνέβη αυτό.
    Φυσικά και τα οργανικά κενά τοποθετήσεων είναι για διορισμούς!!!! Δείτε και το ΦΕΚ στη σελίδα https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *