Δελτίο Τύπου / Διάκριση συναδέλφων στους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών Φυσικής


Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι 10οι Πανελλήνιοι Αγώνες κατασκευών και πειραμάτων Φυσικής. Μέσα από τον Διαγωνισμό καθορίζεται και η συμμετοχή της χώρας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Η Κρήτη όπως και πέρυσι έτσι και φέτος απέσπασε το 1ο, το 2ο και το 7ο βραβείο με τις συμμετοχές συναδέλφων μας από τα σχολεία του νησιού.

Το 1ο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού και Γυμνάσιο Κουτσουρά  με εκπρόσωπο της ομάδας τον συνάδελφο Μιχάλη Ορφανάκη μαζί με τον Υποψήφιο Διδάκτορα Μίκη Μυλωνάκη από το ΙΤΕ και το ΙΗΔΛ. Η κατασκευή τους για τις «Οπτικές Λαβίδες» στηρίζεται στο βραβείο Νόμπελ Φυσικής του 2018 και είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται διάταξη οπτικής παγίδευσης σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το 2ο βραβείο στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου και στους συναδέλφους Γιώργο Μαράκη και Αντώνη Μαργαρίτη για την κατασκευή ενός «υπερβαρικού θαλάμου» στον οποίο εφαρμόζονται βασικές αρχές της Φυσικής που λαμβάνουν χώρα κατά την κατάδυση ενός δύτη.

Το 7ο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Γαζίου με εκπρόσωπο τον συνάδελφο Αστρινό Τσουτσουδάκη ο οποίος μαζί με μαθητές της Α και Β Λυκείου κατασκεύασαν ένα «Γυροσκόπιο ελεγχόμενης ροπής» που χρησιμοποιούν οι δορυφόροι και ο διεθνής διαστημικός σταθμός για την διόρθωση του προσανατολισμού τους.

Ως Σύλλογος Φυσικών Κρήτης θα θέλαμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους μας και μέλη του Συλλόγου για την συμμετοχή τους και την επιτυχία τους. Ευχόμαστε και φέτος η συμμετοχή της χώρας μας στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό να είναι όπως και το 2018 με νέα βραβεία. Αναδεικνύεται μέσα από αυτές τις επιτυχίες, ότι υπάρχουν συνάδελφοι σε όλη την χώρα, που με ελάχιστα μέσα παλεύουν μέσα στα σχολεία τους και στα εργαστήρια τους να φέρουν την Φυσική μέσα στην κοινωνία και να αναδείξουν την χρηστικότητα της στα παιδιά μας.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής με συμμετοχές μαθητών από όλη την Κρήτη, ένας διαγωνισμός που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τους «μικρούς επιστήμονες» των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Σύλλογος Φυσικών Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *