Φυσική Εν δράσει! Με επιτυχία!

Το Σάβendrasi-3βατο 19 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης σε συνεργασία με το Kέντρο Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου, όπου βραβεύτηκαν οι μαθητές endrasi-1Γυμνασίων, Γενικών  Λυκείων και ΕΠΑΛ που διακρίθηκαν στον 8ο διαγωνισμό κατασκευών Φυσικής. Οι μαθητές που  βραβεύτηκαν είναι:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο Βραβείο: «Κινητήρας χωρίς ψήκτρες 3 σε 1 (με διακόπτη Reed και τρανζίστορ, με φαινόμενο Hall , με οπτικό διακόπτη)» από τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου Σπυριδάκη Μάνο και Φραϊδάκη Παντελή με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Τουμπανιάρη.

2ο Βραβείο: «Ηλεκτρικά Κυκλώματα & Ανθρώπινος οργανισμός» από τους μαθητές Στεφανάκη Μιχαήλ και Γιαλαδάκη Ειρήνη του Γυμνασίου Θραψανού με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Γιαννακουδάκη Καλλιόπη. 

endrasi-2

3ο Βραβείο: «Ηλιακός Θερμοσίφωνας» από τις μαθήτριες Βερβεράκη Κωνσταντίνα, Γρηγοράκη Ανδρέα, Αντωνάκη Γιώργο του Γυμνασίου Τυμπακίου, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μαρακομιχελάκη Νίκο.

ΛΥΚΕΙΑ

1ο Βραβείο: «Μαγνητική αιώρηση» από τους μαθητές Γεώργιο Δεττοράκη, Γεώργιο Κυριακάκη και Μιχαήλ Ταμιωλάκη του Γενικού Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Καταγά Δημήτριο. 

2ο Βραβείο: «Πηνίο Tesla» από την μαθήτρια Μαρή Βερενίκη του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Μαλανδράκη Κλεάνθη.

 «Πηνίο Tesla» από τους μαθητές Ιωάννη Κατεργιαννάκη και Ευάγγελου Καρσαμπά  του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου  με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Εμμανουήλ Κατσακό.

3ο Βραβείο: «Επαγωγική Θέρμανση» από τους μαθητές Λέανδρο Αγιοργιωτάκη και Βασίλη Τρούλη του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Κατσίδη Χαράλαμπο. 

 ΕΠΑΛ

«Αυτοματισμοί ΗλεκτρικώνΕγκαταστάσεων σε έξυπνα κτήρια» των μαθητών Μαρίνου Βελόγλου, Παύλου Φαφαλάκη, Εμμανουήλ Πλευριτάκη, Ιωάννη – Μηνά Καναράκη, Δακανάλη Ευάγγελο και Ναπολέοντα Λεβέντη  από το 1ο Εργαστηριακό κέντρο –  6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου,  με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Φανουράκη Νίκο.

Έπαιendrasi-4νοι δόθηκαν στις παρακάτω κατασκευές:

1)«Υπολογισμός της Ταχύτητας του Φωτός με απλά μέσα» των μαθητών Ανδρέα Βλαχάκη, Γιώργου Γιατιλή, Μιχάλη Βαρδάκη του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Χρυσούλα Χατζάκη, για την καινοτόμο ιδέα τους.

2)«Ήχος και Στάσιμα Κύματα» των μαθητών Βεϊσάκη Στέφανου, Βλάχου Φίλιππου, Γεωργακίλα Χρίστου του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, με επιβλέποντα καθηγητή κ. Γιώργου Χατζησάββα, για τον τρόπο παρουσίασης της έννοιας των στάσιμων κυμάτων.

3)«Μεταφορά Πληροφορίας με υδραυλικό τρόπο» των μαθητών Στέλιου Βαρβεράκη, Γιώργου Κελαντωνάκη και Κωσταντίνου Γιαννακάκη του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Γιώργο Χατζησάββα, για την καινοτόμο κατασκευή τους.endrasi-5

Επιπλέον  παρουσιάσθηκε από την ομάδα των μαθητών του Γενικού Λυκείου Γαζίου  και τον επιβλέποντα καθηγητή τους,  κ. Αστρινό Τσουτσουδάκη,  ο «δορυφόρος» που κατασκεύασαν και με τον οποίο διακρίθηκαν  στο διαγωνισμό  CanSat της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος της (ESA).  Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός CanSat αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της ESA να εμπνεύσει τους νέους για μια καριέρα στα πεδία STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας εργατικού δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης στη διαστημική βιομηχανία του μέλλοντος.

Επίσης οι  μαθητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συλλόγου στο Ευρωκοινοβούλιο στα πλαίσια των δράσεων προς τιμήν του νομπελίστα Φυσικού Richard Feynman ύστερα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Γιώργου Γραμματικάκη, μετέφεραν την τις εμπειρίες τους.

Στην τιμητική εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκαν  επιστημονικές ομιλίες από τους ερευνητές Κέντρου Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ Κωνσταντίνο Μακρή και Δρ. Βασίλιο Μπίνα, οι οποίοι ανέπτυξαν τη σχέση της Κβαντικής Φυσικής με την Τεχνολογία αλλά και πως η Νανοτεχνολογία βρίσκεται στη καθημερινή ζωή.

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Φυσικών Κρήτης

Ένα σχόλιο στο Φυσική Εν δράσει! Με επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *