Με επιτυχία η εκδήλωση για τα Βαρυτικά Κύματα!

 gw2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Βαρυτικά Κύματα. Η συμμετοχή του κόσμου και ειδικά των μαθητών ήταν αθρόα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο κ. Τομαράς ανέπτυξε με σαφήνεια την Θεωρία του Νεύτωνα για την Βαρύτητα, τις αντιφάσεις της Θεωρίας που οδήγησαν στην Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν. Έδωσε στο κοινό μέσα από ένα παραστατικό τρόπο τα εργαλεία για την κατανόηση τgw3ης δημιουργίας και ανίχνευσης των βαρυτικών Κυμάτων. Ο κ. Παπαδάκης με την ματιά του παρατηρησιακού αστροφυσικού εξήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες στην παρατήρηση βαρυτικών κυμάτων, αλλά και τις τρομερές δυνατότητες που θα δώσει αυτή η παρατήρηση για το μέλλον.

 Η ανίχνευση Βαρυτικών Κυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μια ιστορική ανακάλυψη που ανοίγει τον δρόμο για νέες μικρές και μεγάλες ανακαλύψεις. Αναμφίβολα έχουμε ακόμα πολλά να δούμε μέσα από το νέο «μάτι»gw4 της βαρύτητας, το ταξίδι ξεκίνησε!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ειδικά τους μαθητές μας γιατί με το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη, δίνουν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν στο μέλλον την μάχη της ανακάλυψης!

 Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης θα συνεχίσει με ανάλογες εκδηλώσεις και άλgw6λες διαδικασίες την προσπάθεια για την εκλαΐκευση της Φυσικής σε όλη την Κρήτη, γιατί η Φυσική δεν έχει σύνορα και στεγανά.

Δελτίο Τύπου – Βαρυτικά Κύματα

Οι παρουσιάσεις από τις δυο ομιλίες σε χρονική ακολουθία

Βαρυτικά κύματα –  Θεόδωρος Τομαράς

Ανιχνεύοντας τα Βαρυτικά κύματα – Ιωσήφ Παπαδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *