Δελτίο Τύπου / Θέματα Πανελληνίων 2017

Τα φετινά θέματα της Φυσικής Θετικού προσανατολισμού Γ Λυκείου  ήταν άρτια δομημένα και επιστημονικά ορθά, με σωστή κλιμάκωση δυσκολίας και στα πλαίσια του επιπέδου του σχολικού εγχειριδίου. Στα θέματα εξετάζεται ένα μεγάλο μέρος της ύλης του μαθήματος.

Το θέμα Α ήταν ένα επαρκές θέμα θεωρίας που εξέταζε βασικές έννοιες, χωρίς να έχει παγίδες ή ασάφειες στην διατύπωση των ερωτημάτων του.

Το θέμα Β ήταν επαρκές ως προς τις διατυπώσεις του και είχε την απαραίτητη διαβάθμιση. Το θέμα Β.3 θα μπορούσε να είναι ποιο σύνθετο καθώς ήταν μια απλή εφαρμογή τύπου. Δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους σωστά προετοιμασμένους μαθητές κανένα από τα 3 ερωτήματα.

Το θέμα Γ ήταν εφαρμογή των βασικών μεθοδολογιών του κεφαλαίου των Κυμάτων. Η μόνη δυσκολία του ήταν οι αριθμητικές πράξεις, αλλά δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε σωστά προετοιμασμένους μαθητές.

Το θέμα Δ ήταν ένα σύνθετο πρόβλημα σωστά διατυπωμένο και με την κατάλληλη διαβάθμιση στα τελευταία 2 ερωτήματα του, καθώς απαιτούνταν εξοικείωση των μαθητών με το εννοιολογικό πλαίσιο των κινήσεων ενός στερεού σώματος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!

 

Δελτίο Τύπου – Πανελλήνιες 2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *