Δελτίο Τύπου – Θέματα Πανελληνίων Φυσικής Γ Λυκείου

Ηράκλειο, 23 Μάη 2016

Τα σημερινά θέματα Φυσικής, για το νέο σύστημα, ήταν τα ευκολότερα που έχουν μπει τα τελευταία 5 χρόνια. Τα θέματα ήταν επιστημονικά άρτια.

 Το Α Θέμα είχε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση σε ένα μαθητή, το Β Θέμα ήταν βασική εφαρμογή ιδεών που οι μαθητές έχουν δουλέψει όλη την χρονιά. Το Θέμα Γ ήταν ένα βατό θέμα που συνδύαζε βασικές γνώσεις Φυσικής Α , Β και Γ Λυκείου, τις οποίες ένας υποψήφιος θα έπρεπε να κατέχει. Το Θέμα Δ ήταν ξεκάθαρο ως προς την διατύπωση του, χωρίς κανένα σημείο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους υποψηφίους. Βέβαια το Θέμα Δ θα έπρεπε να έχει κατάλληλη κλιμάκωση που θα ξεχώριζε τους καλούς μαθητές από τους μέτριους. Παρόμοια η εικόνα και για τα θέματα Φυσικής του παλαιού συστήματος.

Η γενική εικόνα είναι ένα Διαγώνισμα που ανταποκρίνεται απόλυτα στην ανάγκη τα Θέματα να συμβαδίζουν με το επίπεδο των ασκήσεων του σχολικού εγχειριδίου, πράγμα που ήταν ζητούμενο για πολλά χρόνια. Ευχόμαστε στους υποψηφίους καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα

Σύλλογος Φυσικών Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *